Norppaklubi▶ Esittely▶ Toiminta▶ Tukijat▶ Puheenjohtajalta

Toiminta

Saimaan Norppaklubin toiminta.

Sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on edistää saimaannorpan suojelua ja tutkimusta sekä edistää Saimaan elinkelpoisuutta, ihmisen ja norpan parhaan mahdollisen yhteiselon saavuttamiseksi.
Tarkoituksen toteuttamiseksi Saimaan Norppaklubi Ry harjoittaa valistus- ja kasvatustyötä, pitää luentoja ja järjestää kilpailuja, huvitilaisuuksia, julkaisutoimintaa sekä saimaannorppiin tutustumisretkiä jäsenilleen. Toimintaa tehdään yhteistyössä eri luonnonsuojelujärjestöjen kanssa.

Norppaklubin tärkein tapahtuma on Suuri Norppailta, jossa käydään vuosittain eri Saimaan alueen koululla. Kierros on tehty koko Saimaan ympäri ja nyt ollaan aloittelemassa jo toista kierosta Puumalasta.
Tammikuussa pidetään luokille norppaoppitunnit, joissa kerrotaan saimaannorpan elämästä. Samalla julistetaan norppa-aiheinen piirustuskilpailu.
Maaliskuussa pidettävässä päätapahtumassa on mukana asiantuntija kertomassa ajankohtaisista norppa-asioista, tilaisuudessa on yleensä myös oppilaiden ohjelmaa. Illan aikana palkitaan piirustuskilpailun parhaat pienellä rahapalkinnolla opettajien raadin valinnan mukaan, kaikille osallistujille annetaan myös norppaklubin putkihuivit. Lisäksi palkitaan ko. kunnan kunnanhallituksen päättämä henkilö/henkilöt Norppaklubin luontotekopalkinnolla.
Illan päättää yhteislauluna laulettava, Norppaklubin "tunnuslaulu" Vanhoja poikia viiksekkäitä.
Kaikki norppaklubin jäsenet myös ovat tervetulleita osallistumaan norppailtaan.

Vuosikokous pyritään järjestämään keväällä tai alkukesästä, sen yhteydessä pidetään yleensä retki joko norppavesille tai muuhun mielenkiintoiseen luontokohteeseen.

Norppaklubin jäseniä osallistuu myös apukinosten tekoon ja norppien pesälaskentaan kukin omalla alueellaan Metsähallituksen ohjeistuksen mukaisesti.