KESÄRETKI VIROON 2010

Klubin kesäretki järjestetään tänä vuonna 14.-17.6. Saarenmaalle.

 

 

Ilmoittautuminen:

 

Retkelle mahtuu 24 henkilöä, enintään kaksi perhettä kohden. Ilmoittautuminen on alkanut. Paikkasi retkellä voit varmistaa maksamalla 50 euron varausmaksun tilille 527244-20723. Vahvista ilmoittautuminen Leo Rautiolle sähköpostitse osoitteeseen leo.rautio@pp.inet.fi. Ilmoita nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi. Lisäksi kerro mahdollisesta erikoisruokavaliostasi ja - laivayhtiötä varten - syntymäaikasi. Muista, että tarvitset matkalle passin tai kuvallisen henkilökortin.

 

 

Hinta:

 

Retken hinta on 380,00 euroa. Hinta 6-17-vuotiailta lapsilta on -25 % eli 285,00 euroa.

 

 

Ohjelma :

 

Maanantai  14.6.

Matkaliput jaetaan Helsingin Länsisatamassa klo 7.00. Eckerö Linen Nordlandia lähtee klo 8.00. Saavumme Tallinnaan klo 11.00. Siellä meitä odottaa bussi, jolla matkaamme Virtsun satamaa. Klo 14.00 lähtevä lautta vie meidät puolessa tunnissa Muhun saarelle. Nautimme yhteisen aterian, jonka jälkeen käymme Unescon Maailmanperintökohteeksi ehdolla olevassa Koguvan Museokylässä. Noin klo 19.00 saavumme  majapaikkaamme, joka on Västrikun Lomatalo Nasvan kalastajakylässä, seitsemän kilometrin päässä Kursessaaresta.

 

Tiistai 15.6.

Aamiaisen jälkeen ryhmämme jaetaan kahtia. Toinen ryhmä lähtee koko päivän kestävälle veneretkelle, jonka oppaana on Västrikun isäntä. Tarkoitus on nähdä itämerennorppia. Retken aikana nautimme eväitä. Toinen ryhmä viettää päivän katselemassa saaren nähtävyyksiä, joita ovat esimerkiksi Pankan törmä, Anglan tuulimyllyt ja Kaalin meteoriittijärvi. Ohjelmassa on myös yhteinen lounas. Kursessaaressa on aikaa tehdä ostoksia ja vaikkapa vierailla Piispanlinnassa. Illalla on mahdollisuus saunoa.

 

Keskiviikko 16.6.

Aamiaisen jälkeen ryhmät vaihtavat ohjelmansa edellisen päivän mukaan. Illalla nautimme Aimen perinneruokapaikassa savukalaa ja saaren kuulua kotiolutta. Luvassa on myös hanurimusiikkia ja yhteislaulua.

 

Torstai 17.6.

Nautimme aamiaisen klo 7 ja klo 8 lähdemme kohti Kuivastun satamaa, josta lautta lähtee klo 10.00. Mantereella pysähdymme Lihulan kylässä kaupassa ja käsityöpuodissa. Lisäksi pysähdymme lounastamaan vielä ennen Tallinnaa. Tallinnassa on jonkin verran aikaa esimerkiksi ostosten tekoon. Satamassa olemme klo 16.00, mistä Nordlandia lähtee klo 17.00. Perillä Helsingissä olemme klo 20.30.

 

Matkan hintaan 380 euroa kattaa laiva- ja lauttamatkat kansipaikoin, kuljetukset Virossa, veneretki, majoitus kahden ja kolmen hengen huoneissa, kolme aamiaista, neljä ateriaa, yksi retkiateria ja matkanjohtajan palvelukset.

 

KUVIA RETKELTÄ

Saimaan Norppaklubin puheenjohtaja Risto Pietiläinen osoitti suurelta kartalta, mikä oli retkeläisten päätavoite Itämerellä.

 

Harmaahylkeet elävät suurissa ryhmissä, kun taas saimaannorppaa tavataan lähinnä yksittäin.

 

Laivamatka taittui Saarenmaan Nasvasta hyljesaarille parissa tunnissa. Retkeläiset olivat varustettu lain edellyttämällä tavalla turvaliivien kera.

 

Runsas aamupala maistui matkalaisille.

 

Asuinpaikkamme oli pihoineen viehättävä.

 

 

Meteoriittijärvi Kaalijärvi syntyi noin 4000 vuotta sitten. Meteoriitti on iskeytynyt dolomiittikallioon, joten järvi ei ole missään suossa. Syvyyttä on parhaimmillaan 16 metriä.

 


« Takaisin